STOXX Europe 600 op een zucht van een nieuw record

De S&P 500 ging de STOXX Europe 600 voor in de race naar een nieuwe top in de rally vanaf 2009. Vorige week was het volgens Geert Van Herck van Leleux eindelijk zover : de S&P 500 klom boven de magische grens van de 1.500 punten.

Alle ogen zijn nu op de STOXX Europe 600 gericht waarvan wordt aangenomen dat deze index in de komende dagen de kaap van de 292,16 punten (de top van 2011) zal ronden.

Een mix van conjuncturele en bedrijfsnieuws zorgde vorige week voor een postieve stemming op de beurzen. Op het conjuncturele vlak kregen we opnieuw gunstige cijfers over de Chinese en Duitse economie.

In China steeg het producentenvertrouwen verder en in Duitsland steeg de Ifo-indicator (die eveneens het producentenvertrouwen meet) voor de derde opeenvolgende maand tot het hoogste peil sinds juni 2012.

Hierdoor hopen beleggers dat deze twee landen opnieuw het voortouw gaan nemen in hun resp. regio’s om de economische groei op een hoger toerental te brengen.

Langs de kant van de bedrijven kwamen er goede resultatenpublicaties van Procter & Gamble, Unilever en Siemens. Siemens bevestigde daardoor dat de internationale investeringscyclus weer in de lift zit nadat sectorgenoot General Electric een week eerder ook al met gunstige cijfers uitpakte (vooral door meer leveringen aan de groeilanden).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content