Slovenië kan het zesde Europese land worden dat om hulp komt vragen

Cyprus was vorige week het vijfde Europees land dat om hulp kwam vragen, Slovenië kan nummer zes worden. De Slovenen, die pas sinds 2007 deel uitmaken van de eurozone, zouden geld nodig hebben om de banksector het hoofd boven water te helpen houden.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de Sloveense banken geld nodig gaan hebben. Premier Janez Jansza waarschuwde al vorige week dat zijn land op een Grieks scenario afstevent. De analisten vragen dat Slovenië voor het einde van dit jaar om hulp zal vragen.

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets hoger geopend, waarbij de Euro Stoxx 50 op het slotniveau van gisteren opent. De Brusselse beurs opende iets hoger, maar van grote bewegingen is zeker geen sprake.

Managementwijziging bij Elia

Daniel Dobbeni, CEO en Voorzitter van het Directiecomité, heeft op 1 juli 2012 officieel de fakkel aan Jacques Vandermeiren doorgegeven. “Daniel Dobbeni heeft in die 9 jaar tijd dat hij Elia leidde, onze onderneming naar een topniveau gebracht. Hij is erin geslaagd om Elia een internationale wending te geven, waardoor onze reputatie nu algemeen erkend is. Dit heeft de rol van de Groep in Europa verstevigd. Gedurende deze periode heeft de onderneming ook ten volle haar rol als transmissienetbeheerder vervuld en heeft zij tal van initiatieven genomen die de integratie van de Belgische elektriciteitsmarkt in de Europese markt bevorderen. Ik ben overigens verheugd dat ik op de ervaring van Daniel Dobbeni zal kunnen rekenen in het kader van een reeks internationale mandaten ten dienste van de Groep”, onderstreepte Luc Van Nevel, voorzitter van de raad van bestuur, tijdens de raad die plaatsvond op 28 juni ll.

Luc Van Nevel, namens de Raad, en Daniel Dobbeni hebben tevens Jacques Vandermeiren heel veel succes toegewenst alsook het voltallige directieteam dat Catherine Vandenborre verwelkomt als Chief Corporate Officer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content