Probleemkredieten bij Spaanse banken op hoogste niveau in 18 jaar

Volgens een vandaag verschenen rapport hebben de probleemkredieten bij de Spaanse banken het hoogste niveau in 18 jaar bereikt. Zowel de kredietverstrekking als de deposito’s bij de banken zijn gedaald. Als gevolg daarvan steeg het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie met 10 basispunten tot 6,93%.

De rente op Finse staatsobligaties dook nu eveneens voor de eerste keer in het rood. De koersen van Duitse staatsobligaties blijven maar stijgen, wat wil zeggen dat de beleggers veiligheid blijven zoeken.

Anderzijds maakten ook de beurzen een goede beurt, de winsten voor de belangrijkste indices liepen op tot in de buurt van anderhalf procent.

Nieuw akkoord biedt Deceuninck de kans om een dividend uit te keren

Deceuninck kondigde gisteren aan dat het een gesyndiceerde langetermijnfinancieringsovereenkomst heeft afgesloten ten belope van € 140 miljoen met vervaldatum juli 2017.

Het nieuwe 5-jaarskrediet vervangt de bestaande langetermijn kredietovereenkomst afgesloten in september 2009. Deze bestond uit een gesyndiceerde bankfaciliteit die zou vervallen in september 2013 en een private plaatsing met vervaldag september 2014. Het nieuwe akkoord stelt Deceuninck in staat de private plaatsing volledig terug te betalen.

Het nieuwe langetermijnkrediet ten belope van € 140 miljoen bestaat uit een gewaarborgde multivaluta revolving kredietfaciliteit op 5 jaar van € 100 miljoen en een termijnlening op afbetaling van € 40 miljoen voor een duurtijd van 3,5 jaar.

Deceuninck financiert zich in Turkije onveranderd op lokale basis

De 5 jaar durende overeenkomst werd afgesloten met een groep van 5 vooraanstaande, Europese, financiële partners: ING (Coordinator), BNP Paribas Fortis (Security agent), KBC (Facility agent), Commerzbank en Banque LB-Lux. De financiële convenanten zijn marktconform en de leningsvoorwaarden werden verbeterd.

Deze laatste houden rekening met de sterkere financiële positie van Deceuninck sedert de financiële herstructurering in 2009. Het nieuwe akkoord biedt Deceuninck de mogelijkheid om een dividend uit te keren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content