Philippe Gijsels (BNP Paribas): We zijn nu overgeleverd aan het economisch nieuws

De begeleidende verklaring na afloop van de FED-meeting van gisterenavond bevatte uiteindelijk geen verrassende mededelingen. De Amerikaanse centrale bank stelde zich iets agressiever op dan algemeen was verwacht. Wanneer de economie verder verslechtert, is een verdere verruiming van de quantative easing mogelijk.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): “Het was algemeen verwacht dat de FED niet onmiddellijk tot quantative easing zou overgaan. Dat zal ten vroegste in november gaan gebeuren. De centrale bank zal in afwachting het economisch nieuws op de voet blijven volgen. Veel positieve berichtgeving valt er echter niet te verwachten.”

Gijsels houdt nog steeds rekening met een correctie in de beurskoersen: “We zijn nu inderdaad overgeleverd aan het macro-economisch nieuws, want het resultatenseizoen komt pas vanaf de week van 14 oktober volop op gang. De markt is zwaar overkocht, zodat een correctie mogelijk blijft. Niemand wil namelijk short staan wanneer quantative easing 2 wordt aangekondigd, zodat winstnemingen logisch lijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content