Opnieuw groei voor Wells Fargo

Wells Fargo rapporteerde over het tweede kwartaal een nettowinst van 5,7 miljard dollar. Per verwaterd aandeel kwam de winst uit op 1,01 dollar. ABN verwacht de schatting voor de fair value ongewijzigd te laten op 49 dollar.

Het bedrijf wist het afgelopen kwartaal een uitzonderlijk hoog niveau van winstgevendheid te realiseren. Het rendement op het eigen vermogen kwam uit op 1,47%.

Daarnaast versterkte de bank zijn belangrijkste bron van concurrentievoordeel; een voordelige financieringsbasis. De bank verhoogde de omvang van deposito’s met 9% in de afgelopen 12 maanden.

Daarnaast bleven de niet-rentedragende kosten gelijk aan de kosten in het tweede kwartaal van 2013. De kosten voor rechtszaken bedroegen het afgelopen kwartaal slechts 205 miljoen dollar. Ook de kredietkwaliteit bleef voorbeeldig.

Het bedrijf schreef slechts op 0,35% van de leningen af. Daarnaast werd de voorziening op leningen met 500 miljoen dollar verminderd.

ABN verwacht dat de kredietkwaliteit nog enige tijd als rugwind zal dienen voor Wells Fargo. De leningen die de afgelopen 5 jaar aan de balans van bank zijn toegevoegd, zullen het goed blijven doen in een aantrekkende economie. De voorziening van het bedrijf voor kredietverliezen is nu bijna voldoende om verliezen op leningen te dekken voor 5 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content