Ook Wall Street kijkt uit naar publicatie Chinese BBP-cijfers

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van de opening verder zijn opgelopen. De situatie in de eurozone leek zich opnieuw min of meer te normaliseren.

Het is nu uitkijken naar de publicatie van de Chinese BBP-cijfers morgen. Wanneer die meevallen, kan dit de beurskoersen een extra duwtje in de rug geven.

Nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten opnieuw gestegen

Vorige week is het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten opnieuw gestegen. Daardoor zijn de twijfels over het herstel van de arbeidsmarkt opnieuw toegenomen.

Vorige week werd al bekendgemaakt dat de jobcreatie in de Verenigde Staten trager dan verwacht is gegroeid.

Het aantal jobless claims steeg vorige week met 13.000 tot een seizoensgebonden aantal van 380.000, zo maakte het Labor Department bekend. Dat aantal lag stevig boven de verwachtingen, want de consensus ging uit van een terugval van de aanvragen tot 355.000.

Het vierwekelijks gemiddelde, dat traditioneel als een betrouwbaardere barometer geldt, steeg met 4250 tot 368.500. Eric Green van TD Securities gaf toe dat het moeilijk was om abstractie te maken van het effect van de paasdagen, die traditioneel altijd het beeld wat vertroebelen. Green is echter van mening dat de evolutie op de arbeidsmarkt goed in de gaten moet worden gehouden, want van een overtuigende stijging van het aantal nieuwe banen is nog altijd geen sprake.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content