Ook Duvel dreigt van de Brusselse beurs te verdwijnen

De leegloop op de Brusselse beurs gaat in versneld tempo verder. Vanmorgen werden de beleggers opgeschrikt door het bericht dat nu ook Duvel Moortgat uit de noteringstabellen dreigt te verdwijnen. De handel in de aandelen Duvel werd voorlopig stopgezet. Rond 9u45 zou het aandeel weer in de notering komen.

Fibemi NV en Veerle Baert, de familiale aandeelhouders van Duvel Moortgat NV (Duvel Moortgat) maakten vanmorgen bekend dat zij een vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod overwegen op alle aandelen van Duvel Moortgat die zij nog niet in hun bezit hebben (exclusief eigen aandelen). Het bod wordt thans voorbereid aan een prijs van maximaal EUR 95 per aandeel.

Premie van bijna 9% boven slotkoers van gisteren

De prijs van EUR 95 per aandeel betekent een premie van 8,9% ten aanzien van de slotkoers per 10 oktober 2012 (die van gisteren dus), en een premie van respectievelijk 16,9% en 19,4% ten aanzien van de beurskoers over de voorbije 3 en 6 maanden.

Fibemi NV en Veerle Baert houden thans 3,962,972 aandelen Duvel Moortgat ofwel 73.75% van het totaal aantal uitgegeven aandelen.

Het bod zal bijgevolg slaan op 1,312,311 aandelen ofwel 24.42% van de aandelen. De 97,947 eigen aandelen aangehouden door Duvel Moortgat ofwel 1,82% zijn uitgesloten uit het bod.

Het bod zal onderworpen zijn aan een aantal voorwaarden, waaronder een acceptatiedrempel van 95% en een material adverse change clausule. Indien het bod succesvol is zal het mogelijk gevolgd worden door een uitkoopbod tegen dezelfde voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content