Nek-aan-nek race tussen Romney en Obama

Op basis van de futures zullen de Amerikaanse beurzen straks stabiel tot iets hoger openen, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent boven het slotniveau van gisteren.

De beleggers kijken uiteraard uit naar de resultaten die JP Morgan Chase en Wells Fargo straks voor de opening van de beurs zal bekendmaken.

Het debat tussen de kandidaat vice-presidenten Paul Ryan en Joseph Biden heeft geen duidelijke winnaar opgeleverd. President Barack Obama gaf anderzijds gisteren toe dat hij tijdens het rechtstreeks debat met Mitt Romney zijn beste dag niet beleefde.

In de polls heeft Romney precies dankzij dit debat zijn achterstand op Obama kunnen goedmaken. Volgens de laatste polls is er nu sprake van een nek-aan-nek race tussen beide kandidaten, zowel Obama als Mitney zouden elk 48% van de Amerikaanse kiezers achter zich krijgen.

ECB kan rente verder laten zakken

Mocht de ECB de rentetarieven in de nabije toekomst aanpassen dan zal dat een verdere daling zijn, verwacht Goldman Sachs. Economisch herstel na een financiële crisis gaat langzaam en risico’s blijven bestaan voor verzwakking van de economische activiteit.

Mocht dat gebeuren en de ECB verdere rentemaatregelen willen nemen, stelt Goldman Sachs op basis van een analyse van de ECB besluitvorming van de afgelopen jaren, dan zou de bank kunnen besluiten tot een verdere verlaging van de refirente met 25 basispunten (nu 0,75%).

Gezien de voorkeur van de ECB voor een gat van 75 basispunten met de depositorente zou dat betekenen dat de laatste in negatief terrein terecht zou komen.

Dividendrendementen historisch hoog ten opzichte van obligatierendementen

Dividendrendementen hebben ten opzichte van obligatierendementen in Europa een niveau bereikt dat sinds 1999 niet is gezien.

Investeerders hebben een duidelijke voorkeur voor obligaties hetgeen mogelijkheden biedt voor investeerders die hogere rendementen zoeken en bereid zijn het bijbehorende risico te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content