Moody’s kan Europese beurzen geen handje toesteken

De Europese beurzen zijn vandaag meestal stabiel tot iets hoger geopend, met toch uitschieters in positieve zin. Met name de Spaanse IBEX 35 index kan een winst van ruim 1% tonen. De Stoxx Europe 600 opende ongeveer stabiel, zelfs met een licht negatieve ondertrend.

De Brusselse beurs opende op haar beurt hoger, met een winst van ongeveer een kwart procent voor de BEL 20. KBC en AB-InBev zijn de belangrijkste stijgers binnen de index. Melexis maakte vanmorgen cijfers bekend die niet echt konden bekoren, de koers noteert per saldo iets hoger (zie hier onder).

Moody’s kan de Europese beurzen geen handje toesteken, het ratinghuis hield de Spaanse kredietrating weliswaar ongewijzigd maar behoudt een negatieve outlook voor het Zuid-Europees land. Algemeen wordt verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens Spanje hulp zal aanvragen.

Omzet Melexis met 13% gestegen in derde kwartaal

De omzet van Melexis voor het derde kwartaal van 2012 bedroeg 64.4 miljoen EUR, een stijging van 13% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een stijging van 4% in vergelijking met het vorige kwartaal. De evolutie van de EUR/USD wisselkoers had een positief effect van 3% in vergelijking met het vorige kwartaal.

De brutomarge bedroeg 30.1 miljoen EUR, een stijging van 15% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar en een stijging van 3% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 15.1 miljoen EUR, ten opzichte van 13.0 miljoen EUR in hetzelfde kwartaal van 2011 en 13.9 miljoen EUR in het vorige kwartaal.

De nettowinst bedroeg 12.3 miljoen EUR, 30 cent per aandeel, ten opzichte van 25 cent per aandeel in het derde kwartaal van 2011 en 29 cent per aandeel in het vorige kwartaal.

De onderzoeks- en ontwikkelingskosten belopen 15% van de omzet. De verkoopskosten blijven stabiel op 3% van de omzet en de algemene- en administratiekosten staan in voor 5% van de omzet.

Melexis kocht 38.351 aandelen in gedurende het derde kwartaal van 2012 tegen een gemiddelde prijs van 11.76 EUR. Hierdoor bedraagt het totale aantal aandelen in portefeuille 344.356 op einde van het derde kwartaal 2012, wat 0.85% van de uitstaande aandelen vertegenwoordigt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content