Minder vraag naar computers blijft HP achtervolgen, koers zwak in reactie op cijfers

Gisterenavond maakte HP de resultaten over het meeste kwartaal bekend. De reactie op de cijfers was eens te meer ontgoochelend, de koers noteert in de nabeurshandel bijna 5% lager. Ook in het geval van dit bedrijf zien de vooruitzichten er allesbehalve schitterend uit.

Voor het volledige boekjaar wordt nog een winst per aandeel van 4,05 tot 4,07 dollar verwacht, ten opzichte van een consensus verwachting van 4,08 dollar.

Volgens de analisten verliest het bedrijf marktaandeel op alle segmenten van de markt waarop het actief is.

Op basis van de futures wordt een hogere opening van de Amerikaanse beurzen verwacht, de futures op de S&P 500 geven een stijging met een kwart procent te zien.

Amerikaanse dollar blijft sterk

De Amerikaanse dollar presteert volgens Theodoor Gilissen Bankiers sterk ten opzichte van de euro, de Zwitserse frank en de Noorse kroon.

De euro blijft zwak presteren ten opzichte van de belangrijkste overige valuta in de wereld. De US Dollar index corrigeert na een complete vijfstructuur binnen een lange termijn stijgende trend.

Amerikaanse huizenmarkt kan hoger rendement opleveren

Joshua Anderson van PIMCO denkt dat de aan de Amerikaanse huizenmarkt gerelateerde activa de komende jaren hoger rendement kunnen opleveren dan nu in de markt is ingeprijsd.

De onzekerheid in de huizenmarkt wordt minder en de aan deze markt gerelateerde beleggingen zullen waarschijnlijk al ruim voor de markt geheel herstelt een risicopremie opleveren.

Verschillende aan de Amerikaanse huizenmarkt gerelateerde beleggingen kunnen volgens Anderson bij herstel van deze markt bovengemiddeld presteren, terwijl ze tegelijkertijd een vangnet vormen voor het geval de economie verslechtert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content