Meeste economen blijven positief voor Chinese economie

Sommige economen zijn erg voorzichtig voor China en waarschuwen dat de Chinese economie aan het uitgroeien is tot een zeepbel. Voorlopig valt daar echter niet veel van te merken, de economische groei blijft er gezond.

Uit een rondvraag blijkt dat het merendeel van de beleggers verwacht dat China in de komende 20 jaar gaat uitgroeien tot de grootste economie in de wereld. De vraag is echter of de geïndustrialiseerde landen daar al dan niet bij gebaat zijn.

Uit de rondvraag uitgevoerd door Bloomberg bleek dat het merendeel van de ondervraagden gelooft dat China niet bepaald geneigd zal zijn om de koers van de eigen munt agressief te laten stijgen.

70% van de ondervraagden gelooft slechts in een beperkte stijging van de koers van de yuan. China vreest namelijk dat een te snelle appreciatie van de Chinese economie de exportpositie van het land gaat ondermijnen.

Erik Bakker, asset manager bij OHV Asset Management, is van mening dat het doorgroeien van China tot sterkste economie in de wereld hoe dan ook de grondstoffenprijzen naar omhoog gaat duwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content