Meer dan helft landen eurozone bereidt zich voor op Griekse exit

Op basis van de futures mag een stabiele tot iets lagere opening voor de Europese beurzen worden verwacht. De beleggers stellen tot hun verbazing vast dat minstens de helft van de landen die deel uitmaken van de eurozone zich op een Griekse exit aan het voorbereiden zijn.

Ook de banken en de grote bedrijven bereiden zich voor op wat nog niet zo lang geleden als ondenkbaar werd geacht. Zelfs de Italiaanse premier Monti sluit niet langer uit dat Griekenland in de eurozone zal kunnen blijven.

Aandeelhouders Delhaize Groep keuren dividend over boekjaar 2011 goed en benoemen nieuw lid in de Raad van Bestuur

Delhaize Groep kondigde aan dat haar aandeelhouders tijdens haar Gewone en Buitengewone Aandeelhoudersvergadering de jaarrekening over het boekjaar 2011 en de uitkering van een brutodividend van EUR 1,76 per aandeel hebben goedgekeurd. Na aftrek van 25% roerende voorheffing resulteert dit in een nettodividend van EUR 1,32 per aandeel.

Het dividend over 2011 zal betaalbaar worden gesteld aan houders van gewone aandelen tegen afgifte van coupon nr. 50. Het Delhaize Groep aandeel zal vanaf 29 mei 2012 ex-coupon worden verhandeld (beursopening). De record date (de dag waarop aandeelhouders in aanmerking komen voor het dividend) is 31 mei 2012 (beurssluiting) en de betaaldatum is 1 juni 2012. De ADR dividend record date is 31 mei 2012 en aan de houders van ADR’s zal het dividend worden uitbetaald via Citibank vanaf 6 juni 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content