LinkedIn verrassend goed? Op basis van de koersevolutie wel

LinkedIn kwam in 2003 op de markt met een platform waar ‘professionals’ met elkaar in contact konden komen. Inmiddels heeft het in Silicon Valey gevestigde concern 161 miljoen leden die dagelijks inloggen op de virtuele ontmoetingsplaats.

De grootste zakelijke sociale netwerk website ter wereld is vorige week gesloten met de hoogste koers sinds haar eerste notering op de beurs.

Dit was volgens Royal Bank of Scotland nadat de afgelopen kwartaalcijfers de verwachtingen van Wallstreet meer dan hebben

overtroffen op het gebied van verkoop en omzet.

LinkedIn steeg met 7,2% naar 115,30 dollar bij slot op vrijdag, het hoogste niveau sinds de notering op de NYSE sinds mei 2011.

Aantal leden blijft stijgen

Volgens LinkedIn is het aantal leden gestegen naar 161 miljoen, waar dit er in het vierde kwartaal nog 150 miljoen waren.

CEO Jeff Weiner maakt momenteel stevig gebruik van mobiele technologie om nieuwe abonnementen en adverteerders

aan te trekken.

Deze inspanningen leiden ertoe dat de beoogde resultaten en doelstellingen verwezenlijkt worden. Verkoopcijfers zijn in het afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld naar 188,5 miljoen dollar, hetgeen beter was dan de 178,4 miljoen dollar die de analisten van Bloomberg voor ogen hadden.

De nettowinst steeg het afgelopen kwartaal naar 5 miljoen dollar, waar de algemene verwachting was dat een ‘break-even’ behaald zou worden. Het concern heeft sinds de beursnotering de hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt.

Na de openingskoers van 45 dollar was het volgens Royal Bank of Scotland een ware achtbaanrit met de angst dat het concern de volgende internetzeepbel in wording was. De angst is inmiddels volledig weggenomen en is LinkedIn een aantoonbaar winstgevend concern geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content