Kwartaalcijfers Ageas redelijk goed onthaald

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 opende zowat driekwart procent hoger. Voor opening van de beurs maakte Ageas de cijfers over het derde kwartaal bekend. De resultaten werden goed onthaald, de koers van Ageas noteert in reactie ruim een half procent hoger.

CEO Bart De Smet had volgende commentaar op de kwartaalcijfers die Ageas vanmorgen bekendmaakte: “Het premie-inkomen, de operationele prestaties en de nettoverzekeringsresultaten in het derde kwartaal bevestigden de eerdere trend. Wij zijn blij dat deze resultaten goed gespreid zijn over alle bedrijfssegmenten. Zowel in Leven als in Niet-Leven ontwikkelde het resultaat zich in de juiste richting en in lijn met de doelstellingen die wij tijdens de recente Investors Update bekendmaakten.”

En verder: “Betere beleggingsmarges in alle bedrijfssegmenten droegen bij aan een verbetering van de operationele marge op onze beleggingsverzekeringen met gegarandeerde rente. Deze marges liggen nu tussen 85 en 90 basispunten. Tegelijkertijd weerspiegelt de combined ratio, die zich ruim onder de 98% bevindt, de corrigerende maatregelen die wij namen om de winstgevendheid van onze portefeuille te verbeteren. Onze focus richt zich nu op de voortzetting van deze prestatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content