KPN ziet af van verkoop BASE

KPN heeft vorige week laten weten, af te zien van de verkoop van dochteronderneming BASE. Volgens KPN zijn de bedragen die geboden zijn voor BASE te laag.

De analisten van ABN Amro hebben gemengde gevoelens bij deze beslissing van KPN. Het koopadvies voor het aandeel KPN blijft echter van kracht.

KPN verkoopt BASE niet, zo liet het telecombedrijf vanmorgen weten. De bedragen die door partijen werden geboden voor de Belgische KPN-dochter waren te laag, aldus KPN. De verkoop van BASE had KPN, naar verluidt, EUR 1,5 miljard tot EUR 1,8 miljard moeten opleveren.

Geen goed nieuws

Op korte termijn is de geschrapte verkoop van BASE dan ook geen goed nieuws voor KPN. Het afstoten van BASE zou de kapitaalpositie van KPN ten goede zijn gekomen.

Aan de andere kant: KPN heeft afgelopen maand de dividenduitkering verlaagd. Hierdoor is het genereren van cash via het afstoten van BASE minder urgent geworden.

Bovendien kan KPN nu zelf verder werken aan het uitbouwen van BASE. In dat licht is het geen negatieve zaak dat KPN niet wil desinvesteren tegen een lage prijs.

Het huidige jaar vormt een overgangsjaar voor KPN; naar verwachting zal het telecomconcern aan het einde van 2012 weer gezonde winstniveaus bereiken in Nederland. ABN Amro blijft het aandeel KPN volgen met een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content