Kortetermijnkatalysatoren op hun plaats bij Apple

De sterke innovatiecapaciteit en de technologische voorsprong op zijn concurrenten hebben er volgens Arnaud Delaunay van Leleux toe geleid dat het bedrijf uit Cupertino wereldwijd uitgegroeid is tot een zeer uitzonderlijk merk.

Door de eerste smartphones en tablets te ontwikkelen en ze vervolgens wereldwijd te gaan verspreiden, heeft Apple ervoor gezorgd dat andere spelers mee van dit technologisch succes konden profiteren.

Sinds Samsung en andere bedrijven zich in de markt voor iPhones en tablets hebben gepositioneerd, kon Apple niet langer over een monopolie beschikken (en hierdoor dus zijn totale controle over deze markten moest prijsgeven).

De markt bevindt zich in een staat van “perfecte concurrentie” wat betekent dat de prijzen meer en meer door de wet van vraag en aanbod gedicteerd worden.

In feite stelde het grote innovatievermogen Apple in staat om hogere prijzen voor zijn producten te vragen dan de concurrente.

En het vermogen om een dubbelcijferige groei te verzoenen met een recordrendabiliteit deed veel inkt vloeien in de financiële wereld…

De laatste nieuwsberichten die in september door Apple de wereld werden ingestuurd hebben de beleggers sterk teleurgesteld : 5 dagen na de lancering van de nieuwste smartphonemodellen (genaamd iPhone 5S en iPhone 5C) verloor het aandeel 12%.

Een pijnlijk gezicht, vooral wanneer op hetzelfde moment de Amerikaanse indices nieuwe records bereiken. Maar achter deze elementen vallen verschillende katalysatoren op hun plaats om de koers van het Apple aandeel te ondersteunen. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content