Koers Société Générale duikt van de plus in de min, D’Ieteren moet plooien

De Europese beurzen zijn vandaag in het rood gesloten, waarbij het sentiment in de loop van de sessie geleidelijk aan verslechterde. De Euro Stoxx 50 beperkte het verlies tot fracties van een procent, de BEL 20 gaf uiteindelijk bijna driekwart procent kwijt. Uiteindelijk liep het verlies voor Delhaize op tot meer dan 10%, D’Ieteren moest uiteindelijk 5% prijsgeven.

Société Générale neemt het zekere voor onzekere en legt meer provisies aan, zo kondigde het bedrijf vanmorgen aan. Topman Frederic Oudea geeft er de voorkeur aan om de kapitaalbasis van de bank in de komende twee jaar verder te versterken. De resultaten van SocGen kregen een gemengde ontvangst, de koers van het aandeel steeg aanvankelijk, maar eindigde uiteindelijk nog vrij fors in het rood.

Familie De Pauw bezit 28,55% van aandelen WDP

De familie Jos De Pauw meldde vandaag een drempelonderschrijding ingevolge de private plaatsing van 240.000 bestaande aandelen op 26 april 2012, zijnde 1,8% van het totaal aantal aandelen WDP, die werden verkocht aan een institutionele investeerder. Het totale aantal stemrechtverlenende effecten (noemer) en het totale aantal stemrechten in WDP per 26 april 2012 bedroeg 13.638.521.

Robert De Pauw, Anne De Pauw, Tony De Pauw en Kathleen De Pauw handelen in onderling overleg, waarbij zij een akkoord hebben gesloten aangaande de onderling afgestemde uitoefening van hun stemrechten om een duurzaam gemeenschappelijke beleid te voeren en aangaande het bezit, de verwerving of de overdracht van effecten. De Pauw NV, zaakvoerder van WDP, wordt voor 100% gecontroleerd door de familie Jos De Pauw. De familie De Pauw bezit nu nog 28,55% van de aandelen WDP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content