Koers Amazon.com schiet de lucht in na de publicatie van de cijfers

Op basis van de futures gaat Wall Street straks lager openen, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Op basis van die futures zou de S&P 500 in de opening minder dan een half procent verliezen. Voor de opening van de beurs worden onder andere de kwartaalcijfers van Procter & Gamble bekendgemaakt.

Gisterenavond na beurs maakte Amazon.com meevallende resultaten bekend, met een positief gevolg voor de koers tot gevolg.

Monetair beleid blijft sterk afhankelijk van groeivooruitzichten

De Amerikaanse centrale bank, de Fed, liet woensdag zoals verwacht de rente ongewijzigd. De Fed herhaalde dat de economie gematigd groeit, vooral door consumentenbestedingen en investeringen.

De werkgelegenheid verbetert eveneens, maar de werkloosheid blijft wel op een hoog niveau. Over de inflatie maakt de Fed zich geen zorgen omdat deze niet langdurig

boven de 2% zal uitkomen.

De recente stijging is volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral een gevolg van de hogere olieprijzen. De Europese tegenhanger, de ECB, liet zich gisteren in gelijksoortige bewoordingen uit.

Voor de komende maanden verwacht de Fed een geleidelijke verbetering van de economie, maar het verlaagde wel de prognoses voor 2013 en 2014 licht.

Die voor dit jaar werden licht verhoogd. Met een verwachte economische groei tussen de 2,7% en 3,1% in 2013 lijkt de Fed naar de mening van Theodoor Gilissen Bankiers wat te optimistisch omdat nog met bezuinigingen rekening gehouden dient te worden.

Operation Twist wordt verlengd

Verder gaf de Fed aan dat het programma voor de looptijdverlenging van de obligaties die in het in bezit heeft, voort te zetten. Over verlenging of nieuwe maatregelen liet de Fed zich niet specifiek uit, anders dan dat áls er extra maatregelen noodzakelijk zouden zijn, de Fed-leden daar dan mogelijk bereid toe zouden zijn.

Aan de andere kant vindt Bernanke het huidige beleid gepast, waardoor het beleid sterk afhankelijk blijft van de actuele economische data.

De Fed-leden lijken wel optimistischer over de economische ontwikkeling, omdat de toekomstige renteverhoging naar hun mening eerder doorgevoerd dient te worden dan dat zij eerder aangaven.

Althans, gemiddeld genomen willen zij nog steeds laat in 2014 de rente verhogen, maar inmiddels is geen van de stemmers meer voor uitstel tot een verhoging tot in 2016 te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content