JP Morgan zet Aziatische beurzen nieuwe pad in de korf

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen in het rood, waarbij het kwaad ditmaal uit de Verenigde Staten komt. Daar blijkt JP Morgan een dramatische flater te hebben geslagen die de bank een paar miljard dollar heeft gekost. Het zou in totaal kunnen gaan om een verlies van 4,20 miljard dollar.

Het nieuws komt bovenop al het slechte nieuws dat de financiële markten in de afgelopen dagen al te slikken kreeg. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van de JP-Morgan zaak gaat zijn, maar de Aziatische beleggers kozen in ieder geval eieren voor hun geld.

Tweede kwartaal kan zesde kwartaal van tragere groei in China worden

Het tweede kwartaal van 2012 kan het zesde kwartaal op rij van tragere groei in China worden. Tijdens het eerste kwartaal van 2011 was er nog sprake van een groei met 8,10%.

Volgens de meeste economen gaat dit jaar voor China het jaar van de traagste economische groei in een decennium of misschien zelfs nog meer worden.

Algemeen wordt aangenomen dat de overheid nog meer maatregelen gaat treffen om de groei te stimuleren, dit tegen de achtergrond van de eurocrisis en van een terugval in de Chinese vastgoedsector.

China kan reserveverplichtingen voor banken dit jaar met 150 basispunten verlagen

Om een oververhitting van de economie te voorkomen, zag de Chinese regering zich verplicht om de reserveverplichtingen voor de banken geleidelijk aan te verhogen.

Inmiddels is het tij gekeerd en wordt China met een groeivertraging geconfronteerd. De Chinese regering verlaagde in november voor de eerste keer in drie jaar die reserveverplichtingen met 50 basispunten.

Algemeen wordt aangenomen dat de reserveverplichtingen in de komende maanden verder gaan worden verlaagd, voor 2012 als geheel wordt gerekend op een verlaging met 150 basispunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content