Interimresultaten CFE en Ackermans & van Haaren in focus

Een vrijdag in de tweede helft van augustus is traditioneel een rustige dag wat de rapportering van bedrijfsresultaten betreft en vandaag is dat niet anders.

Toch staan op de Brusselse beurs een paar interessante bedrijfsresultaten op de agenda, meer bepaald in de vorm van de Siamese tweeling Ackermans & van Haaren en CFE. Vergeten we ook de cijfers van Punch International niet.

Daarnaast zijn op de Amsterdamse beurs alleszins nog de resultaten van Vopak de moeite van het vermelden waard, terwijl in Londen British Land komt rapporteren.

Ook interessant zijn vanzelfsprekend de resultaten van Aluminum Corporation of China. China Steel komt eveneens met resultaten.

Goudmijnaandelen doen het iets beter

Bij de edelmetalen sloten volgens Royal Bank of Scotland zowel goud (-0,2 procent) als zilver (-0,1 procent) de week zo goed als onveranderd af. De goudmijnaandelen deden het iets beter met een stijging van 1,1 procent voor de NYSE Arca Gold Bugs index (HUI).

Uit het Gold Demand Trends rapport van de World Gold Council (WGC) blijkt dat de globale (fysieke) vraag naar goud in het tweede kwartaal met 7 procent op jaarbasis is afgenomen naar 990 ton.

Met name de vraag naar juwelen en goud voor industriële toepassingen daalde. Daar tegenover stond een hogere vraag naar goud vanwege de centrale banken.

Nog volgens de WGC voerde India in het tweede kwartaal 131 ton goud in tegenover 301 ton vorig jaar. De instelling schrijft dit toe aan de zwakke lokale munt en een toename van de invoertaksen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content