Immigranten geven VS-economie extra stimulans

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, de futures geven een verlies van 0,30% aan voor de S&P 500. Gisterenavond sloten met name de technologieaandelen en de financials lager, ondanks meevallende kleinhandelsverkopen.

Volgens een dinsdag gepubliceerd rapport geeft de stroom immigranten die de Verenigde Staten binnenkomt de economie van het land een extra impuls.

Maar liefst 18% van de kleine bedrijven wordt door inwijkelingen gerund, waar dat 10 jaar geleden maar 12% was. Vooral restaurants wordt vaak uitgebaat door immigranten, op de eerste plaats uit Mexico.

Suiker opnieuw goedkoper

Bij de landbouwgrondstoffen moest volgens Royal Bank of Scotland enkel suiker terrein prijsgeven. Een pond suiker werd op weekbasis 2,3 procent goedkoper.

Dankzij het drogere weer in Brazilië draait de verwerking van suikerriet er op volle toeren. De achterstand na het natte voorjaar wordt nu in snel tempo ingehaald.

Volgens de Vietnamese Sugar and Sugar Cane Association zal de suikeropbrengst in het komende oogstjaar oplopen naar 1,6 miljoen ton tegenover 1,31 miljoen tot in het pas afgelopen jaar. Het Vietnamese oogstjaar loopt van september tot juli.

Er zal komend oogstjaar meer landbouwoppervlakte voor de suikerteelt worden aangewend en ook de yield (opbrengst per hectare) zal hoger uitkomen. Het grootste deel van de Vietnamese oogst is voor lokale consumptie bestemd (1,4 miljoen ton).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content