Houdenadvies voor DuPont na teleurstellende cijfers

DuPont heeft nog niet zo lang geleden de cijfers over het derde kwartaal gepresenteerd. De resultaten van de chemiegigant stelden teleur.

DuPont stelde tevens de winstprognose voor heel 2012 neerwaarts bij. In het verlengde van de teleurstellende cijfers kiezen de analisten van ABN Amro ervoor het advies voor DuPont te verlagen van kopen naar houden.

DuPont boekte in het derde kwartaal een winst per aandeel (wpa) van USD 0,44. Dit is fors lager dan de wpa van USD 0,69 die in dezelfde periode vorig jaar werd gerealiseerd; bovendien bleef de wpa in het afgelopen kwartaal achter bij de consensusverwachting.

Advies wordt verlaagd

DuPont zag de omzet in het derde kwartaal met 9% dalen, om uit te komen op USD 7,4 miljard. Met name de vraag vanuit het Aziatisch-Pacifisch gebied (IT fabrikanten) nam af.

DuPont heeft de winstprognose voor heel 2012 neerwaarts bijgesteld: het chemieconcern denkt nu dat de wpa dit jaar tussen de USD 3,25 en USD 3,30 zal uitkomen.

DuPont verwacht dat de vraag vanuit Azië in de komende tijd verder zal afnemen; bovendien constateert het concern dat de behoefte aan elektronica onder druk staat. In het verlengde van de teleurstellende cijfers en prognoses kiezen de analisten van ABN Amro ervoor om het advies voor het aandeel DuPont te verlagen van kopen naar houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content