Hedge funds gokken op nieuw akkoord Europa-Griekenland

Verschillende hedge funds beheerders hebben een gokje gewaagd op een nieuw akkoord tussen Europa en Griekenland in verband met het reddingsplan voor laatstgenoemd land. In dat plan zou een betere deal voor de obligatiebezitters zijn weggelegd.

Griekse obligaties zijn momenteel spotgoedkoop geprijsd, waarbij uiteraard een grote risicofactor ingecalculeerd zit. Gehoopt wordt dat de Griekse regering het land op koers kan houden om de voorwaarden afgesproken in het reddingsplan te realiseren.

Op de Europese beurzen is er sinds de opening niet zo veel veranderd, in Brussel noteert de koers van Roularta min of meer stabiel na de publicatie van de interimresultaten.

Quasi stabiele omzet bij Roularta Media Group

Roularta Media Group realiseerde in het eerste semester van 2012 een geconsolideerde omzet van 371,5 miljoen euro tegenover 374,2 miljoen euro in het eerste semester van 2011.

Dit betekent een quasi stabiele omzet of een daling van de omzet met 0,7%.

De impact van de licht gedaalde publiciteitsinkomsten in magazines (- 1,5%) en op tv en radio (- 3,8%), maar voornamelijk een sterke terugval van de jobadvertenties (- 28%) bij de divisie gratis pers (- 7%) in België drukten de marges (REBITDA) 19,8% lager.

De omzet van internet (+ 20%), nieuwe beurzen (+ 6,1%) en de geslaagde reorganisatie van ActuaMedica, samen met de vervanging van Gentleman door The Good Life en Trends Style krikten dan weer het resultaat op.

De conjuncturele druk en de gewijzigde concurrentiële omgeving op het vlak van televisie maken het moeilijk voorspellingen te maken voor het tweede semester 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content