Grote diamanten van meer dan 1 karaat zijn even waardevast als goud

In onzekere economische tijden kunnen diamanten van topkwaliteit bescherming bieden tegen geldontwaarding. De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser drukt er op dat dergelijke diamanten steeds op de juiste manier gekocht moeten worden.

Bovendien mag u nooit vergeten om met de juwelier goede afspraken te maken. Hij zal u indien gewenst helpen om de diamant ingezet in een juweel opnieuw te verkopen.

Van Esser raadt in ieder geval aan om de steen los te kopen, de gekozen diamant moet bovendien steeds meer dan 1 karaat zijn. De klant kan de steen dan nauwkeurig bekijken, waarna deze na het geven van de goedkeuring in een montuur wordt gezet. Vervolgens wordt de ring gemaakt. Het is echter belangrijk om de steen eerst los te bekijken

Bovendien moet de diamant altijd vergezeld zijn van een internationaal erkend certificaat. In het circuit zijn G.I.A en H.R.D. certificering laboratoria die men kan vertrouwen.

“Diamonds are a girl’s best friend”

In het geval van een diamant is niet alleen de investering belangrijk, hoewel diamanten in de afgelopen jaren een zeer goede belegging.

Volgens Van Esser moet het oog ook iets hebben, de koper van een diamant heeft wanneer die in een mooi juweel is verwerkt alle dagen plezier van. “Diamonds are a girl’s best friend” staat van Carol Channing over Marilyn Monroe tot de legendarische “Moulin Rouge” symbool van de liefde van vrouwen voor diamanten. Van Esser kan dit goed begrijpen, want er bestaan (letterlijk) echte juweeltjes van diamanten.

Het is volgens Van Esser een mythe dat juwelen in waarde dalen. Wanneer we spreken van grote juwelen, zijn die even waardevast als goud.

We spreken dan wel steeds over stenen van meer dan 1 karaat, van kleinere diamanten kan de waardevastheid niet of toch in veel mindere mate gegarandeerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content