Groeiende Amerikaanse economie kan Wall Street blijven ondersteunen

Op basis van de futures is er opnieuw een hogere opening voor de Amerikaanse beurzen op komst. De beleggers liggen blijkbaar niet meer wakker van de Spaanse problemen, ook al staat er morgen een belangrijke veiling van 10-jarige Spaanse staatsobligaties op de agenda.

De reacties op de gisterenavond bekendgemaakte kwartaalcijfers kunnen belangrijk worden. Intel kon in eerste instantie niet bekoren met de cijfers, Yahoo deed dat wel. Een volgende belangrijke afspraak wacht morgenavond, wanneer Microsoft de kwartaalresultaten bekendmaakt.

Groei Amerikaanse consumentenbestedingen hoger dan verwacht

De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen in maart 0,8% en lagen daarmee ruim boven de verwachtingen. Deze data zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet voor inflatie gecorrigeerd, maar ook na correctie hiervoor ligt de groei boven de verwachtingen.

Met name de verkopen van elektronica, kleding en woninginrichting namen toe. Verrassend was dat er bij de autoverkopen sprake was van een stijging van bijna 1% waar op een daling was gerekend.

Positief is dat de hogere energieprijzen de andere bestedingen dus nog niet hebben aangetast. De nieuwe iPad zorgde voor een impuls van de elektronicaverkopen. Verder werden de bestedingen geholpen door een zachte wintermaand.

Maart 2012 bleek de warmste maand maart over de laatste 117 jaar. Genoemde cijfers ondersteunen de verwachting dat de economische groei in de VS doorzet, maar wel op een lager percentage dan de 3% van het vierde kwartaal van 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content