Goudprijs heeft weerstand op 1300 dollar overwonnen, correctie niet onmogelijk

Op het niveau van 1300 dollar voor een troy ounce goud lag een ‘Psychological Mark’, zeg maar een psychologische weerstandszone. Bovendien moest daar ook een technische weerstand gesitueerd worden.

Stefan Graber, analist bij Credit Suisse Group AG, was van mening dat deze kaap niet zo maar op één, twee, drie kon worden overwonnen. Vanmorgen steeg de goudprijs echter door tot 1313 dollar.

Toch nemen de kansen op een correctie in de goudprijs toe Hedge-fund managers en andere speculanten hebben hun long-positie in het goud al afgebouwd.

Dat blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden gepubliceerd. Veel grote beleggers zijn met andere woorden van mening dat het goud overkocht is.

Jim O’Neill, chairman asset management bij Goldman Sachs Group, heeft zo zijn twijfels bij de recente stijging van de goudprijs. Hij gelooft dat alleen de lage rente daar verantwoordelijk voor is, want op basis van de fundamentals is een (verdere) stijging van de goudprijs niet verantwoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content