Goudprijs blijft zwak gestemd

De Europese beurzen zijn de nieuwe week lusteloos gestart, met beperkte verliezen over gans de linie. Bedrijfsnieuws is schaars en echte uitschieters op de beurzen zijn er dan ook niet. Op de valutamarkten krabbelt de euro weer overeind, de goudprijs blijft bij de commodities anderzijds onder druk staan.

De Chinezen testten ons geduld en bijwijlen leek het er volgens professor Stefan Duchateau op dat ze één van de vele weinig geloofwaardige verhalen van de Baron Von Munchhausen voor waar hadden aangenomen, daar waar hij stelde eens in een moeras te zijn gesukkeld en zichzelf aan het eigen haarstukje uit de probleemzone had weten te tillen.

De conjunctuurindicatoren leken de Chinese overheid in eerste instantie gelijk te geven maar begonnen zienderogen terug te verzwakken. De Chinese PMI ( index van aankoopdirecteuren) kende initieel in het begin van 2014 nog enige tekenen van herstel dat nog kracht werd bijgezet door een opmerkelijke stijging van de nieuwe orders in de industrie, zodat het inderdaad op leek dat de industrie een hoger groeipad had gevonden, zonder bijkomende stimulerende maatregelen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content