Google herpakt zich in nabeurshandel, Microsoft moet inbinden

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks min of meer stabiel openen, de futures op de S&P 500 noteren in de buurt van het slotniveau van gisteren. De beleggers kijken uit naar de cijfers die General Electric vanmiddag bekend zal maken.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Microsoft cijfers bekend die niet helemaal aan de verwachtingen voldeden, de koers van Microsoft noteert in de nabeurshandel ongeveer anderhalf procent lager. Aanvankelijk bedroeg het verlies echter zowat 3%.

Google kreeg gisteren klappen in reactie op de (vroegtijdig uitgelekte) cijfers van het bedrijf. De koers verloor in de reguliere handel iets meer dan 8%, maar in de nabeurshandel noteert Google toch weer ruim 1% hoger.

Blijkbaar ruiken koopjesjagers op de huidige koersniveaus hun kans, hoewel nog moet worden bewezen dat de koers van Google al een bodem heeft bereikt.

Aardgas opnieuw duurder

Aardgas voor levering in november werd volgens Royal Bank of Scotland vorige week opnieuw 2,3 procent duurder. De
Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 77 miljard cubic feet (cf) of 2,3 procent, zo bleek uit de cijfers van
de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd op een toename met 72 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 1 oktober 8 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot lichtjes gedaald naar 281 miljard cf of 8,3 procent tegenover 282 miljard cf een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content