General Electric vandaag blikvanger wat bedrijfsresultaten betreft

Een vrijdag in de eerste week van het resultatenseizoen is traditioneel relatief rustig, maar de echte kenners weten dat ze vandaag de resultaten van General Electric mogen verwachten. GE is inderdaad van de partij, maar daarnaast komen nog een paar andere interessante bedrijven met cijfers.

De beleggers denken daarbij ongetwijfeld op de eerste plaats aan McDonald’s, maar ook aan Ingersoll Rand, Bank of Kentucky Financial, Schlumberger, Honeywell, Baker Hughes en Manpower. In Europa wordt de rustdagje ingelast, met de cijfers van Ziggo als uitzondering die de regel bevestigen.

Gisterenavond werd het sentiment op Wall Street aangetast door de tegenvallende resultaten waar Google vroeger dan gepland mee uitpakte.

De koers van Google maakte een slippertje, maar ook Microsoft kon met de nabeurs gepubliceerde resultaten niet echt overtuigen.

Brazilië pompt minder olie boven

In Nigeria heeft een brand bij de Bomu-Bonny transportlijn gezorgd voor 150.000 vaten/dag minder uitvoer. Brazilië produceerde in augustus 2,096 miljoen vaten olieproducten per dag, 2 procent minder dan een jaar eerder en het laagste cijfer sinds oktober 2010.

De output van ruwe olie daalde met 46.000 vaten per dag naar 2,006 miljoen vaten/dag. Brazilië kampt met vertraging bij het ontwikkelen van nieuwe olievelden en daarnaast ligt ook het onderhoud van de velden in het Campos Basin achter op schema.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 0,5 miljoen vaten is afgenomen naar 364,7 miljoen vaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content