Geen verrassende zet bij Tessenderlo

Tessenderlo Group kondigde aan dat het gestart is met een ingrijpend project om de site in Loos (Frankrijk) te herpositioneren en toe te spitsen op de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Op die manier wil de groep haar toonaangevende positie in dit groeiende en winstgevende segment veiligstellen.

Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar.

Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling.

Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht.

Aandeel krijgt nog steeds advies opbouwen

Waterbehandeling is een van de groeimarkten van Tessenderlo Group. De producten voor waterbehandeling dienen voor de behandeling van afval- en drinkwater in grootsteden als Parijs, Genève en Brussel. Om zijn positie op de West-Europese markt te consolideren, investeert het bedrijf de komende tien jaar 75 miljoen euro in de site van Loos.

Wim Hoste van KBC Securities was niet bepaald verrast door de investering, ook al omdat deze relatief beperkt is. Daardoor zal de impact op de transformatie die de groep voert relatief beperkt blijven. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 26 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content