Geen advies voor Dexia vanwege huidige onzekerheden

Dexia, Precision Capital en de Luxemburgse overheid, die op 4 april 2012 verkoopovereenkomsten hebben ondertekend voor de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg, bevestigen dat de belangrijkste voorwaarden voor het afronden van de transactie die in deze overeenkomsten zijn vastgelegd, nu vervuld zijn.

Alle regelgevende instanties, waaronder de Europese Commissie, hebben hun goedkeuring verleend. De “Legacy” portefeuille werd overgedragen aan Dexia Crédit Local, en de belangen in de dochterondernemingen die buiten de verkoopperimeter vallen, werden overgenomen door de groep Dexia of verkocht op de markt.
Ook Denizbank

Dexia heeft ook het belang van 99,85% verkocht, een transactie die door de toezichthoudende overheden werd goedgekeurd.

De basisprijs voor de verkoop bedraagt 2,79 miljard euro, waarbij Sberbank nog een bijkomende som zal bepalen voor de stijging van de NAV tussen 1 januari en 28 september 2012.

In totaal verwacht Dexia zowat 3 miljard euro te ontvangen voor de verkoop van Denizbank. Marc Leemans van Bank Degroof is van mening dat er momenteel te veel onzekerheden op de beurs van Dexia wegen, zodat het advies voor het aandeel werd opgeschort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content