Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): “Komatsu koopwaardig op zwakte”

Lang voordat de aardbeving plaatsvond, had Komatsu zijn prognoses voor het lopende boekjaar al vele malen (juli en oktober 2010) verhoogd wegens de sterke vraag naar zijn producten. In januari 2011 mikte de Japanse groep op een omzet van 1.815 miljard yen (eerdere prognose: 1.760 miljard yen), een bedrijfswinst van 230 miljoen yen (eerdere prognose: 200 miljoen yen) en een nettowinst van 140 miljoen yen (tegen 120 miljoen yen voorheen).

Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): “De Japanse groep publiceert morgen (31/03/2011) zijn resultaten en het is zeer waarschijnlijk dat ze uitstekend zullen zijn. Natuurlijk zal het eerste kwartaal van 2011 lijden onder de Japanse recessie: zoals vermeld in een

persbericht zijn sommige productiecentra van Komatsu door de tsunami ernstig beschadigd en het zal enige tijd vergen voor ze volledig hersteld zijn en terug aan een normaal ritme kunnen produceren. Maar algemeen genomen hebben de Japanse Komatsufabrieken hun productie hervat met uitzondering van enkele assemblagelijnen die geïnspecteerd en gerepareerd moeten worden. Sommige toeleveranciers van Komatsu werden negatief getroffen door de ramp maar Komatsu heeft vervangingsmaatregelen getroffen. Wij geven het advies te kopen op koerszwakte.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content