Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): “Advies opbouwen voor Bouygues”

De bouw-, media- en telecommunicatiegroep boekte in 2010 een omzetgroei van 0,4% tot 31,23 miljard euro. De daling van de omzet was 3% bij ongewijzigde consolidatiekring en wisselkoersen.

Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): “Bouygues Construction realiseerde een omzet van 9,2 miljard euro, een daling met 3%. Bouygues Immobilier heeft een omzet van 2,4 miljard euro gehaald, een daling met 19% vooral door de zwakke prestatie van het commercieel vastgoed. Bouygues Telecom heeft zijn jaarlijkse omzet met 5% zien groeien tot 5,64 miljard euro. De omzet van Colas bedroeg 11,66 miljard euro, een stijging met 1% maar een daling met 3% op vergelijkbare basis. De EBIT van de ganse groep daalde met 5% in 2010 tot 1,76 miljard euro.”

Daardoor publiceert Bouygues in 2010 een daling van de nettowinst met 19% als gevolg van de slechte operationele prestaties van haar dochteronderneming Colas (aanleg van wegen) en een voorziening van 66 miljoen met betrekking tot het belang in Alstom (herstructureringsplan).

Liefferinckx: “De groep betaalt een ongewijzigd dividend ten aanzien van het vorige boekjaar: 1,60 euro per aandeel. De prognose van het management is te streven naar een groei van 2% van de omzet in 2011 dankzij de uitgebreide orderportefeuille en de goede commerciële vooruitzichten voor 2011.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content