Frankrijk zet België mes op de keel in het Dexia-verhaal

In november moet het kapitaal van Dexia worden verhoogd en deze kapitaalverhoging zorgt voor nogal wat spanningen. Frankrijk wil namelijk dat ons land een extra kapitaalinbreng levert en dat komt de Belgische begroting uiteraard niet ten goede.

Bij de vorige kapitaalverhoging in 2008 droegen ons land en Frankrijk elk de helft van kapitaal bij, maar deze keer zou de verhouding iets anders kunnen komen te liggen.

Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds, verklaarde dat de loonindexering een gegeven uit het verleden is en zodoende voorbijgestreefd.

Daardoor kan de discussie over een indexsprong in ons land nieuw leven ingeblazen worden. Het ACV heeft zich al hardnekkig tegen een dergelijke ingreep gekant.

Derde kwartaal met lagere omzet bij Macintosh

De totale omzet van Macintosh Retail Group kwam in het derde kwartaal € 5,3 mln (- 2,2%) lager uit dan in dezelfde periode van 2011. De online omzet steeg in het derde kwartaal met 45% tot € 6,3 mln.

Het management gaf volgende toelichting op de cijfers:

“De bestedingen in de non food retail zijn in het derde kwartaal voor de zoveelste maal op rij gedaald, vooral in de voor ons relevante Fashion en Living markten. In deze moeilijke markt veranderen bovendien de verdienmodellen van retailers omdat omzet verschuift van off- naar online. Macintosh Retail Group is al vroeg in 2011 gestart met daarop te anticiperen. Mede door onze cross channel benadering is de omzet in Fashion in het derde kwartaal van 2012 gelijk aan 2011 uitgekomen. Onze aanpak om relevant te zijn voor de consument op ieder koopmoment en via alle verkoopkanalen blijkt dus te werken. We gaan dan ook intensief verder met uitvoering van gemaakte keuzes, omdat dit de beste manier is om de voorlopig niet verbeterende marktomstandigheden te weerstaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content