Financiële markten kijken uit naar economisch programma van Obama

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag stabiel tot iets hoger openen, de futures op de S&P 500 wijzen op een stijging van de index met ongeveer een kwart procent. Gisteren werd er op Wall Street vanwege Labor Day niet gehandeld.

Vandaag start de democratische conventie in de Amerikaanse staat North Caroline. De financiële markten kijken vooral uit naar het economisch programma van Obama, hoewel er op dat vlak geen grote verrassingen worden verwacht. In de komende dagen en weken zal de verkiezingskoorts geleidelijk aan toenemen.

Obligaties & rentecontracten

De staatsobligaties uitgegeven door Nederland, Duitsland en de V.S. bevinden zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers in stijgende trends.

Ten opzichte van andere asset classes is het opwaarts momentum verdwenen en zit bijvoorbeeld de 3,75 NL per 2013 lening gevangen tussen op elkaar inwerkende vraag- en aanbodkrachten.

Het is momenteel niet mogelijk om op basis van de trendanalyse een concrete uitspraak te doen omtrent de meest waarschijnlijke toekomstige richting in de loop van het vierde kwartaal.

De symmetrische driehoek is meestal een continuatie-patroon (= bullish voor de 3,75% NL), maar volgens patroonstatistieken is er een kans van 25% op een trendomkeer. Het oordeel van de markt kan het beste worden afgewacht.

Dollar verliest verder terrein

De Amerikaanse dollar verloor volgens Theodoor Gilissen Bankiers tijdens de afgelopen vijf handelsdagen verder terrein ten opzichte van de belangrijkste overige valuta.

De US Dollar index test de onderkant van een stijgend trendkanaal. Een herstel-beweging zou nu elk moment kunnen inzetten. De daling onder het 120-daags gemiddelde maakt de technisch georiënteerde belegger alert op de mogelijkheid van een trendomslag.

Een daling van de Amerikaanse dollar is meestal goed nieuws voor beleggingen in goud. Een goede reden om nu zeer alert te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content