EVS is koopwaardig

Op de weekgrafiek van EVS zien volgens Geert Van Herck van Leleux we het koersverloop sinds de top van 2007 : een eerste vaststelling luidt dat EVS mee surft op de algemene beurstrend.

Want eind 2008/begin 2009 vangt het herstel aan in het zog van de opverende beurzen.

Midden 2013 bereikte de koers een top op 57,19 euro waarna een correctie aanving die eindigde op 39,88 euro.

De zeer lage stand van de RSI-indicator wees toen op een oververkochte toestand en dit was de basis voor een koersherstel.

Op de weekgrafiek mikt Van Herck in eerste instantie op een test van de horizontale weerstand van 50 euro.

Mocht die weerstand opwaarts overschreden worden, komt de top op 57,19 euro in het vizier. Voorwaarde voor dit optimistisch scenario is wel dat het beurssentiment positief blijft.

Op de daggrafiek wil Van Herck zich op twee elementen focussen. Enerzijds het horizontale consolidatiepatroon van de afgelopen weken dat een driehoekspatroon aanneemt: dit doet een opwaartse uitbraak verwachten in de richting van de voorgaande trend (de stijging van december 2014 – januari 2013).

Anderzijds zien we volgens Van Herck dat de koers al drie keer het 200-daagsgemidde testte (nu : 46,91 euro). Ook hier lijkt een opwaartse uitbraak in de maak. Het 50-daagsgemiddelde kan bij een uitbraak beginnen stijgen en voor een “golden cross”

zorgen (waarbij het 50-daagsgemiddelde door het 200-daagsgemiddelde breekt). In dit gunstig scenario zou de koers niet meer onder de belangrijke steun op 43,50 euro mogen dalen. Van Herck heeft een koopadvies voor EVS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content