Europese schuldencrisis kan nog twee jaar aanhouden

Aan de vooravond van de onmoeting van G-8, de groep van de acht grootste landen in de wereld, wordt er nog steeds heel wat aandacht besteed aan de Europese schuldencrisis. Iedereen vraagt zich of in welke mate deze de wereldeconomie zal gaan beïnvloeden.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble is van mening dat de financiële spanningen veroorzaakt door de schuldencrisis nog minstens twee jaar zal blijven aanslepen. Het voordeel is volgens de minister dat we steeds meer gewend raken aan het crisisgevoel.

Het is nu al zowat tweeënhalf jaar geleden dat Griekenland en haar begrotingstekort van dat land als een levensgroot probleem werd ervaren. Volgens Schaüble zouden de financiële markten in de komende 12 tot 24 maanden kunnen gaan kalmeren, tenminste wanneer we wat geluk hebben.

Europese leiders worden aangemaand om meer te doen om crisis op te lossen

Op de bijeenkomst van G-8 zullen de Europese leiders worden aangemaand om meer te doen om crisis op te lossen, hoewel het niet meteen duidelijk is wat dezen kunnen doen om opnieuw in rustiger vaarwater te belanden. Toch zal er iets moeten gebeuren om de financiële markten te kalmeren.

Silke Bruns, woordvoerder van het Duits minister van Financiën, verklaarde vandaag dat de Duitse regering de plicht heeft om de inwoners van het land voor te bereiden op een potentiële exit van Griekenland uit de eurozone. Het is volgens Bruns noodzakelijk dat de regering de burgers op alles voorbereidt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content