Euro poogt vaste voet aan de grond te krijgen, beursverliezen wat kleiner

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar ten opzichte van vanmorgen zijn de verliezen wat kleiner geworden. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 bedraagt nog iets meer dan een half procent.

Technisch was er sprake van een oververkochte situatie, zodat de opwaartse beweging niet echt verbaast.

Op de valutamarkten poogt de euro vaste voet aan de grond te krijgen, terwijl de goudprijs in een berenmarkt is beland.

De BEL 20 geeft nog steeds ruim een half procent prijs, de verloren plaats boven 2100 kan niet worden teruggewonnen. In de afgelopen dagen hebben wel wat bedrijven een trading update gegeven.

Trading update: Eerste kwartaal IRIS in lijn met de verwachtingen van het management

De algemene jaarvergadering van IRIS heeft een dividend van €0,70 per aandeel goedgekeurd (+22,8%). Net als vorige jaren zijn de resultaten van het eerste kwartaal niet werkelijk relevant omdat het orderboek en de leveringscyclus seizoensgebonden zijn en meer gericht op de tweede helft van het jaar.

De resultaten in de tweede helft van het jaar 2012 zijn beslissend voor de jaarresultaten. De resultaten van Q1 2012 liggen in lijn met de verwachtingen van het management. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2012 is het niveau van de backlog bestellingen in de portefeuille even hoog als vorig jaar.

Trading update Immobel

In toepassing van het KB van 14 november 2007 deelde IMMOBEL de belangrijke gebeurtenissen mee die sinds 1 januari 2012 plaatsvonden :

In België : een aanhangsel aan de huurovereenkomst voor de huur van bijkomende oppervlakten (9.000 m² bovengronds en 3.000 m² ondergronds) in het gebouw D-F van de site Belair, co-ontwikkeld door IMMOBEL, werd door de Ministerraad van 1 maart 2012 goedgekeurd. Ingevolge deze bijkomende verhuring zal het volledige gebouw D-F door de diensten van de Federale Politie bezet worden.

In Polen, heeft de Groep IMMOBEL :

1. op 5 maart 2012 een niet strategisch terrein gelegen te Warschau, welk een residentiële ontwikkeling van ongeveer 5.000 m² toelaat, verkocht.

2. op 26 maart 2012, in het kader van een bijzondere opportuniteit, 40 % van haar belang (50 %) in de vennootschap Bitra Sp. z o.o., verkocht; deze laatste is eigenares van een terrein gelegen te Warschau, dat de ontwikkeling van ongeveer 65.000 m² kantoren toelaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content