Economen verwacht 165.000 nieuwe jobs in Verenigde Staten in maand april

Op basis van de futures mogen we een stabiele tot iets hogere opening voor de Amerikaanse beurzen tegenmoet zien. Die futures noteren een fractie van een procent boven het slotniveau van gisteren. Mogelijk krijgen we een paar rustige dagen in afwachting van de publicatie van meer macro-economisch nieuws.

Gisteren was een goede dag voor Wall Street, dat de maand mei op een positieve noot is begonnen. De Dow Jones werd afgevlagd op het hoogste niveau sinds 2007. De koers van Apple kan zijn elan van enkele weken geleden echter niet meer terugvinden.

De werkgelegenheid blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor de bestedingen een belangrijke factor. Vrijdag komen de

Amerikaanse werkgelegenheidscijfers naar buiten. De markt verwacht 165.000 nieuwe banen en een stabiele werkloosheid op 8,2%. Woensdag wordt het werkloosheidscijfer voor de eurozone bekendgemaakt. Deze ligt duidelijk hoger, naar verwachting op 10,9%.

Wereldwijd waren eind vorig jaar naar schatting 196 miljoen mensen werkloos. Dit jaar stijgt dat aantal volgens Internationale Organisatie voor Arbeid waarschijnlijk met 6% tot 202 miljoen mensen.

Apple

Jim O’Neill van Goldman Sachs stond versteld van de “duizelingwekkende” verkoopresultaten van Apple in China. Volgens hem is dit de zoveelste bevestiging dat de Chinese consument een factor van belang aan het worden is.

In Europa ziet hij volgens hem gerechtvaardigde angst dat de crisis zich verdiept, en de ECB paste zijn toon daarop aan – het begrip “growth compact” raakte plotseling in zwang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content