Diamanten van topkwaliteit leverden afgelopen decennium rendement van 60% op

Op zoek naar veilige vluchthavens worden diamanten steeds meer gezocht. De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser verwijst naar het “Diamond Price Statistics Annual Report — 2011” waarin te lezen staat dat elke 1000 dollar in 2002 geïnvesteerd in diamanten van 5 karaat momenteel 1645 dollar waard is.

Bovendien zijn deze diamanten van topkwaliteit crisisbestendig, ze stijgen sneller in waarde dan de index.

Beleggers kopen ook steeds meer goedkopere diamanten

Beleggers kochten tot voor kort alleen maar dure diamanten, waarvan de waardevastheid min of meer kon gegarandeerd worden. In die trend is echter verandering gekomen.

Beleggers kopen ook steeds meer goedkopere diamanten, zo stelt Charles Wyndham vast. De stichter van PolishedPrices merkt op dat in Azië de middenklasse voor het eerst diamanten koopt.

In plaats van een gouden ring wordt nu gekozen voor een gouden ring met diamanten.

Dat heeft tot gevolg dat de prijzen zijn gestegen, waardoor Europese en Amerikaanse koppels die gaan trouwen zich tevreden moeten stellen met goedkopere diamanten.

Volgens Van Esser mogen kandidaat-kopers niet in deze val trappen. Hij adviseert om louter en alleen diamanten van topkwaliteit te kopen.

Prijzen voor diamanten nog altijd ver onder piek van jaren 80

Pooja Kotwani, in India managing director bij Rapaport, ziet nog ruimte voor verdere stijging van de diamantprijs. De prijzen voor diamanten noteren nog altijd ver onder de piek van jaren 80.

Kotwani merkt op dat ze de beste belegging vormen in een klimaat van lage rentevoeten zoals we dat nu kennen. De kosten voor het bewaren van diamanten zijn dan verwaarloosbaar.

Volgens Denis Van Esser vormen diamanten weliswaar een goede alternatieve beleggingsvorm, maar worden ze beter gekocht ingebouwd als juweel.

Op die manier heeft het oog ook iets, de koper (man zowel als vrouw) hebben op die manier nog eens extra plezier van hun investering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content