Cofinimmo krijgt onvoldoende voor de cijfers, UBS slaagt wel in het examen

De Europese beurzen zijn vanmorgen verdeeld geopend, wat deels is toe te schrijven aan het feit dat gisteren vanwege een feestdag op de meeste beurzen niet werd gehandeld.

Londen, waar gisteren wel werd gehandeld, noteert stabiel tot iets lager, op andere beurzen zijn er winsten die kunnen oplopen tot anderhalf procent. UBS, dat vanmorgen de cijfers bekendmaakte, opende ruim 4% hoger.

In Brussel loopt de winst voor de BEL 20 op tot ongeveer driekwart procent, zodat de index makkelijk standhoudt boven het niveau van 2200. Cofinimmo is een opgemerkte beweger binnen de index, in reactie op de vanmorgen gepubliceerde resultaten geeft de koers meer dan 5% prijs.

Resultaten Cofinimmo beïnvloedt door eenmalige factoren

Het netto courant resultaat (exclusief de impact van IAS 39) – aandeel van Cofinimmo bedraagt € 2,45 per aandeel tegen € 1,96 op 31.03.2011. Dit betere resultaat is het gevolg van de betaling door Belfius Bank van een eenmalige vergoeding voor de verbreking van haar huurovereenkomst met betrekking tot het Livingstone gebouw.

Deze uitzonderlijke vergoeding ten bedrage van € 11,20 miljoen werd betaald tijdens het 1ste kwartaal van 2012 en werd volledig opgenomen in de resultatenrekeningen van het kwartaal. Verdelen we deze vergoeding over het hele boekjaar 2012, d.i. € 2,80 miljoen per kwartaal, dan bedraagt het netto courant resultaat (exclusief de impact van IAS 39) – aandeel van de Groep € 1,90 per aandeel.

Het netto resultaat – aandeel van de Groep, dat het negatieve effect van de waardering van de financiële instrumenten en van het resultaat op de portefeuille omvat, is een winst van € 2,30 per aandeel, vergeleken met € 1,64 voor de eerste drie maanden van 2011.

Het resultaat op portefeuille bedraagt € -1,3 miljoen op 31.03.2012, tegen € -3,8 miljoen op 31.03.2011. Het omvat een positieve schommeling in reële waarde op vastgoedbeleggingen van € 0,6 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content