CMB ziet droge bulkmarkten opnieuw terugvallen

Het sterke herstel van de droge bulkmarkten tijdens het vierde kwartaal heeft niet stand gehouden.

Het geconsolideerd resultaat van CMB voor het ganse jaar 2011 bedroeg 96,3 miljoen EUR (2010: 120,9 miljoen EUR). Voor het volledige jaar 2011 droeg Bocimar 76,1 miljoen EUR (2010: 94,8 miljoen EUR) bij aan het geconsolideerd resultaat. Deze bijdrage houdt rekening met een meerwaarde van 9,6 miljoen EUR op de verkoop van schepen en aandelen.

Het sterke herstel van de droge bulkmarkten tijdens het vierde kwartaal heeft niet stand gehouden. De recente sterke terugval van de vrachtenmarkten – en in het bijzonder de capesize markt – is mede het gevolg van de ernstige verstoring van de export van ijzererts vanuit Brazilië door overstromingen en van de aanhoudende groei van de wereldvloot. De handysize markten tonen een stabielere evolutie en zijn minder onderhevig aan volatiliteit.

De onderliggende resultaten van CMB waren volgens KBC Securities volledig conform de verwachtingen. Dat bleek ook uit de reactie van de beurs, waar de koers van het aandeel meteen licht lager ging. Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities raamt de NAV van een aandeel CMB op ongeveer 20,70 euro. Hij heeft nog steeds advies opbouwen voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 20 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content