Cisco Systems wordt met verschillende uitdagingen geconfronteerd

Cisco rapporteerde afgelopen week cijfers over het fiscale vierde kwartaal van 2012. De resultaten van de IT-onderneming kwamen volgens ABN Amro overeen met de verwachtingen van de markt.

Een aangename verrassing voor beleggers was het feit dat Cisco de dividenduitkering met 75% verhoogde. Het aandeel Cisco wordt door ABN Amro gevolgd met een houdadvies.

In het fiscale vierde kwartaal zag Cisco de omzet uitkomen op USD 11,7 miljard, hetgeen overeen kwam met de consensusverwachting. De winst per aandeel (non GAAP; niet overeenkomstig de standaard boekhoudregels) bedroeg USD 0,47 (+17,5%).

Positieve reactie van de beleggers

Hoewel de resultaten van Cisco in lijn waren met de marktverwachting, reageerden beleggers zeer positief op de cijferpublicatie.

Cisco liet bij de presentatie van de cijfers namelijk tevens weten, het dividend met 75% te zullen verhogen tot USD 0,14 per aandeel (op kwartaalbasis). Dit komt neer op een dividendrendement van 3%.

Voor de korte termijn is de dividendverhoging goed nieuws. De analisten van ABN Amro verwachten echter dat Cisco op langere termijn te maken blijft hebben met verschillende uitdagingen: de brutomarges van het concern staan nog altijd onder druk en de omzet stijgt slechts mondjesmaat. ABN Amro blijf een houdadvies hanteren voor het aandeel Cisco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content