Chinese bedrijfswinsten stevenen op harde landing af

Veel Chinese bedrijven stelden teleur met de resultaten over het tweede kwartaal. Bovendien klonken in de meeste gevallen de guidances eerder zwak.

Daarmee wordt nogmaals onderstreept dat de Chinese economie duidelijk aan het stoom aflaten is, een trend die zich waarschijnlijk nog gaat verder zetten.

Dat betekent dat de Chinese beurs zich op nog meer slecht nieuws mag voorbereiden. Verontrustend is dat de winstwaarschuwingen bij wijze van spreken geen enkele sector sparen.

Zowel in transport, luchtvaart, consumentengoederen enzovoort werden winstwaarschuwingen afgeleverd. Dat betekent dat geen enkele sector veilig is.

Winstdalingen met dubbele cijfers

Sean Darby, Chief Global Equity Strategist bij Jefferies, is van mening dat de Chinese bedrijfswinsten inderdaad een harde landing gaan maken. Hij vreest in de meeste gevallen voor winstdalingen met dubbele cijfers, wat zeer aanzienlijk mag worden genoemd.

Veel analisten rekenen op een economisch herstel in de tweede helft van het jaar, maar Darby rekent daar niet op. De winstwaarschuwingen wegen in de meeste gevallen zo zwaar dat op korte of middellange termijn geen verbetering hoeft te worden verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content