China wil 5000 tot 6000 ton goud kopen

Is de lange consolidatiefase bij het goud achter de rug? Sommige analisten denken van wel. De goudprijs bereikte een piek in september van vorig jaar, maar heeft sindsdien weinig of niets gedaan. De aankopen door enkele grote beleggers laten verhopen dat de consolidatiefase nu eindelijk achter de rug is.

Paul Mladjenovic, auteur van Precious Metals Investing for Dummies en uitgever van RavingCapitalist.com, is van mening dat zowel de technische als de fundamentele factoren onder het goud goed blijven. Een uitbraak na een lange consolidatiefase kan de goudprijs fors hoger sturen.

De factor China is zeer belangrijk

De vraag naar goud kan door het plafond vliegen wanneer de People’s Bank of China beslist om haar posities in het goud verder op te bouwen. Er doen sterke geruchten de ronde dat de Chinese centrale bank van plan zou zijn om 5000 tot 6000 ton goud te kopen.

Volgens een insider (Kevin Kerr, president van Kerr Trading International) zouden die aankoop dit jaar al beginnen. Een zo grote hoeveelheid goud is niet meteen beschikbaar, zodat China haar posities in goud geleidelijk aan zal moeten optrekken. Dat proces kan de prijs gedurende lange tijd ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content