Caterpillar ziet Chinese economie begin volgend jaar herstellen

Caterpillar is als leverancier van grote machines goed geplaatst om een zicht te hebben op de wereldeconomie. President Richard Lavin houdt er rekening mee dat de Chinese economie vanaf begin volgend jaar een turnaround mag verwachten, dit dankzij de nieuwe stimuleringsmaatregelen.

China kondigde namelijk grote investeringsprogramma’s in infrastructuur aan, waarbij onder andere nieuwe wegen worden aangelegd.

Ook nieuwe metro’s en spoorwegen zitten in pijplijn. Het zijn precies die infrastructuurinvesteringen die de economische groei in een hogere versnelling kunnen brengen.

Vooruitzichten voor langere termijn blijven goed

Vanaf het eerste kwartaal zullen de gevolgen van de aangekondigde investeringen duidelijk worden. Lavin stelt dat er niets is veranderd aan zijn beeld met betrekking tot de Chinese economie, de vooruitzichten voor het land op langere termijn zien er nog steeds goed uit.

Hij gaat uit van een grotere vraag naar machines voor de mijnbouw. Anderzijds wordt Caterpillar in toenemende mate op de Chinese markt met concurrentie geconfronteerd.

Die concurrentie komt op de eerste plaats van het Japanse Komatsu, maar ook de Chinese bedrijven ontpoppen zich in toenemende mate tot concurrenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content