Bloedrode dag op komst op Europese beurzen

Op basis van de futures mag worden verwacht dat de Europese beurzen flink in het rood gaan openen. Deze vaststelling geldt alleszins voor Parijs en voor Frankfurt, want in Londen wordt er vandaag vanwege een feestdag niet gehandeld.

De Griekse en Franse verkiezingen staan uiteraard centraal, maar er mag niet uit het oog worden verloren dat de CDU van Angela Merkel bij de verkiezingen in Sleeswijk-Holstein allesbehalve een goede beurt maakte.

Steun AEX op 299,92 kan vandaag doorbroken worden

Een opnieuw teleurstellende handelsdag heeft ervoor gezorgd dat de AEX (vooralsnog) gevangen blijft tussen de steun 299,92 en weerstand 313,42. Een uitbraak buiten deze range moet volgens ABN Amro meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.

Er tekent zich een mogelijke omgekeerde kop/schouderformatie af waarbij de neklijn op 313,42 ligt. Boven dit niveau wordt ruimte vrijgemaakt voor een herstel richting de weerstandszone 316,67 – 320,18 en vervolgens 326. Onder 299,92 verzwakt het beeld aanzienlijk en mag een verdere daling verwacht worden richting 291,35. Uitbraak afwachten.

De AEX stabiliseert thans aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. De laatste koersbodem is gevormd op 299,92. Hier moet de index boven weten te blijven om een verdere daling richting 291,35 te voorkomen.

Boven tussenliggende weerstand 316,67 – 320,18 verbetert het technische beeld weer. In dat geval kan het verder omhoog richting 337,20. Momenteel is het volgens ABN Amro speelveld klein. De kans is groot dat straks in de opening de technische steun voor de AEX zal worden doorbroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content