Beleggers wachten op Amerikaanse werkloosheidscijfers

De Europese beurzen zijn in de loop van de vrijdagsessie nog wat verder weggezakt, waarbij de Euro Stoxx 50 een vol procent prijsgeeft. In het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot zowat 1,25%. De beleggers wachten op de Amerikaanse werkloosheidscijfers die in de loop van de namiddag gepubliceerd worden.

De reacties op de Europese renteverlaging waren gisteren verdeeld. Aanvankelijk reageerden de beurzen positief, de belangrijkste Europese beursindices sprongen van de min in de plus. De beslissing van de ECB kwam voor de meesten dan ook als een verrassing.

De dollarsterkte bleef, maar de aandelenmarkten speelden in de loop van de dag hun winst kwijt. Amerika ging zelfs behoorlijk in het rood en vooral de Nasdaq had een moeilijke dag.

Toch moeten we dit volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas relativeren. De aandelenmarkten waren wat overgekocht en dan zijn wat winstnemingen vaak niet veraf.

De trigger daarvoor was ook de angst dat in tegenstelling tot de ECB de FED mogelijk wat stringenter wordt en de tapering er zit aan te komen. Daarom zullen de jobcijfers vandaag met nog meer dan gewone aandacht gevolgd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content