BEL 20 sluit veilig boven 1800, Fortis is koper van UCB

De Brusselse beurs is vandaag hoger gesloten, met een winst van 1,60% voor de BEL 20. Daarmee kan de index zich opnieuw relatief veilig nestelen boven het niveau van 1800.

De stijging werd getrokken door (vooral) KBC – dat het vertrouwen van de beleggers blijkbaar heeft kunnen terugwinnen -, door AB-InBev en Agfa-Gevaert. Omega Pharma wordt anderzijds afgestraft voor tegenvallende omzetcijfers.

Op de brede markt was KBC Ancora vanzelfsprekend een opvallende stijger, maar Alfacam en Hamon moeten fors inbinden.

Deze morgen kondigde Glaxo aan dat het de commerciële activiteiten en distributierechten koopt van een aantal geneesmiddelen van UCB in een aantal regio’s als het Midden-Oosten, Verre Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

Glaxo legt daarvoor 515 miljoen euro op tafel, de transactie wordt verwacht te zijn afgerond tegen het einde van dit jaar. Concreet zou UCB 3 à 4% van zijn omzet door verkopen aan UCB.

Laatstgenoemde krijgt de kans om zich te focussen op zijn kernregio’s en -activiteiten, terwijl het anderzijds het binnenkomend geld kan worden gebruikt om zijn schulden af te bouwen. Fortis blijft koper van UCB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content