Bedrijfsresultaten duwen Europese beurzen hoger, Barco overtuigt niet

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, onder andere dankzij de publicatie van enkele meevallende bedrijfsresultaten.

Op de achtergrond speelt natuurlijk de sterke prestatie die Apple eens te meer leverde een belangrijke rol. De belangrijkste indices realiseren winsten in de orde van grootte van driekwart procent.

Ook de Brusselse beurs openen hoger, met een beperkte winst voor de BEL 20. De financials liggen goed op koers, terwijl de trading update de koers van Nyrstar een duwtje in de rug geeft. Op de bredere markt is Barco een opvallende daler.

Cijfers Barco conform de verwachtingen, koers opent lager

De vanmorgen gepubliceerde resultaten van Barco voor het eerste kwartaal lagen in de lijn van de verwachtingen van het management en bevestigen de vooruitzichten voor 2012. Barco’s orderboek bedraagt op het einde van het eerste kwartaal van 2012 494,2 miljoen euro, een stijging met 5 % of 23 miljoen euro in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Barco’s inkomende bestellingen voor het eerste kwartaal bedragen 259,6 miljoen euro, een daling met 11,7 % in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011, dat uitzonderlijk sterk was. De omzet voor het kwartaal bedraagt 240,1 miljoen euro, in vergelijking met 239,2 miljoen euro vorig jaar.

EBIT

De gerealiseerde EBIT in het eerste kwartaal van 2012 situeert zich op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal van 2011. ING sprak van een tegenvallende trading update, maar merkt op dat de vooruitzichten goed blijven. De koers van Barco opnieuw niettemin hoger

Ablynx meldt nieuw succes

Ablynx deelde vandaag mee dat Boehringer Ingelheim een aanvraag voor klinische studies heeft ingediend bij de Europese regelgevende autoriteiten voor het starten van een Fase I klinische studie met een Nanobody voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Het Nanobody werd ontwikkeld als onderdeel van de overeenkomst tussen Ablynx en Boehringer Ingelheim en deze gebeurtenis leidt tot een mijlpaalbetaling van €1 miljoen aan Ablynx.

In januari 2007 deelden Boehringer Ingelheim en Ablynx mee dat zij een wereldwijde onderzoeks- en licentieovereenkomst hadden afgesloten om nieuwe therapieën te onderzoeken en te ontwikkelen tegen de ziekte van Alzheimer.

De samenwerking heeft een potentiële waarde van $265 miljoen aan vooruitbetalingen en mijlpaalbetalingen en niet nader genoemde royalties op de productverkoop. Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de productie en de commercialisatie van alle producten die resulteren uit deze onderzoekssamenwerking. De koers van Ablynx opende licht hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content